Terug naar overzicht

Welkom James Software!

Met veel enthousiasme verwelkomen we James Software als nieuwe aangesloten leverancier op Koppeltaal. Na het succesvol afronden van de acceptatie is James Software klaar om aan de slag te gaan. Zodra de eerste ggz-instelling die gebruikmaakt van hun EPD is aangesloten kunnen ze officieel starten met Koppeltaal. We spraken met James Software over hun visie op hybride zorg en de samenwerking met Koppeltaal.

Flexibel EPD

Al meer dan 10 jaar is James Software een betrouwbare leverancier van elektronische patiëntendossiers (EPD’s) in de paramedische zorg. Wat James uniek maakt, is het flexibele karakter van hun EPD, waarmee zorgprofessionals hun werkprocessen kunnen afstemmen op hun eigen methoden. Dit zorgt voor efficiëntere dossiervorming en minder administratieve belasting. James Software is actief in verschillende zorgsectoren, waaronder geestelijke gezondheidszorg (ggz), fysiotherapie, logopedie en ergotherapie.

"Iedere sector en iedere zorginstelling heeft een eigen werkmethode. Dat betekent dat één vast format, waar je je aan moet houden en waarin je alles moet documenteren, niet ideaal is”, legt Merel Wagemaker, medewerker marketing en communicatie bij James Software, uit. “Bij James kun je je dossiers zelf flexibel aanpassen en je eigen vraagstellingen bepalen. Dit maakt het werk voor zorgverleners gestroomlijnder, omdat ze kunnen vastleggen op een manier die past bij hun manier van werken.”

Hybride zorg is onvermijdelijk

James Software deelt de visie van Koppeltaal op hybride zorg. Volgens James is deze vorm van zorg onvermijdelijk in een tijd waarin de vraag naar zorg blijft groeien en er een tekort is aan zorgpersoneel. Hybride zorg, waarin fysieke en digitale zorg worden gecombineerd, is een belangrijke manier om zorgverleners te ondersteunen en de zorgstandaarden hoog te houden.

James Software ziet hierin een duidelijke overlap met Koppeltaal: “De missie van Koppeltaal ligt op dit vlak gelijk aan die van James Software. Wat je graag ziet, is dat wanneer er hulp nodig is, er geen onnodige dingen tijd gaan opslokken voor een cliënt. Het is de opdracht aan ons, maar ook aan heel veel andere mensen, om ons daar hard voor te maken”, legt Wagemaker uit. “Daarvoor is het noodzakelijk met elkaar te kijken welke mogelijkheden en ontwikkelingen er zijn en te bepalen wat we kunnen doen om de tijd die er is zo functioneel mogelijk in te zetten voor de mensen die het nodig hebben. Daar heb je samenwerking voor nodig”.

Keuze voor Koppeltaal

James Software kiest voor Koppeltaal vanwege de standaarden en de eenvoudige integratie met andere zorgapplicaties. “Het is een gestandaardiseerd protocol en dat werkt prettig,” zegt Joost Boutkan, eigenaar van James Software. “De toegevoegde waarde van Koppeltaal is dat het de koppeling met een aangesloten ROM-leverancier vergemakkelijkt.

Dit zorgt ervoor dat James eenvoudiger integraties kan realiseren met andere leveranciers, wat de samenwerking tussen zorgprofessionals en IT-oplossingen versterkt. Deze koppelingen helpen om de administratieve lasten voor zorgverleners te verlagen en efficiënter te werken, met als uiteindelijke doel: meer tijd voor de zorg voor een cliënt.

Samenwerking en groei

Momenteel is James Software bezig met het implementeren van Koppeltaal, in samenwerking met VIA Psychologie. VIA Psychologie biedt psychologische zorg aan volwassenen in de generalistische basis ggz. Zodra deze eerste ggz-instelling is aangesloten, kan de volledige integratie in gebruik worden genomen.

Daarnaast kijkt de organisatie naar toekomstige mogelijkheden. James Software blijft zich ontwikkelen en heeft plannen om het gebruik van Koppeltaal met andere zorginstellingen uit te breiden. “De ggz en ggz jeugd praktijken willen steeds vaker met het EPD van James Software werken. Wij ontwikkelen ons EPD en het gebruiksgemak voor deze beroepsgroep door, ik kan me voorstellen dat er andere zorginstellingen zullen komen die ook met Koppeltaal willen gaan werken.” Aldus Merel Wagemaker.