Succesvolle acceptatietest
mQ Cliënt is het cliëntenportaal in het ECD van PinkRoccade GGZ, waarin behandelaar en cliënt kunnen samenwerken, zo ook op het vlak van eHealth met Koppeltaal. Onderdeel van het acceptatieproces van de applicatie mQ Cliënt is de acceptatietest. Deze test bestaat uit een demonstratie van de door de IT-leverancier ontwikkelde functionaliteit. Het Koppeltaal testteam controleert tijdens deze test of de functionaliteit voldoet aan de gestelde standaarden en specificaties. In dit geval heeft mQ Cliënt alle vereiste tests doorstaan, waarmee het klaar is voor verder gebruik met Koppeltaal.
Wat betekent dit voor behandelaars en cliënten?
De nieuwe functionaliteit maakt het voor cliënten eenvoudiger om zelfstandig aan hun behandeling te werken. De cliënt krijgt specifieke opdrachten toegewezen, bijvoorbeeld een module binnen een eHealth-platform, en kan vervolgens in eigen tempo en op een zelfgekozen moment met deze opdrachten aan de slag. Dit bevordert de eigen regie en geeft de cliënt de flexibiliteit in het volgen van de behandeling.
Behandelaars krijgen meer controle en overzicht in het behandelproces. Zij kunnen eHealth-modules klaarzetten voor cliënten en de voortgang daarvan in real-time volgen.
De volgende stap: ketentest met Parnassia Groep
De geslaagde acceptatietest is slechts het begin. De volgende stap is de zogenaamde ketentest, waarbij Parnassia Groep de nieuwe functionaliteiten gaat testen zoals deze in de praktijk wordt gebruikt. Hierbij wordt gekeken of alles soepel verloopt wanneer de applicatie in een echte zorgsetting wordt gebruikt. Zodra ook deze test succesvol is doorlopen, kan ParnassiaGroep officieel van start met Koppeltaal.
De acceptatie van mQ Cliënt laat zien hoe PinkRoccade GGZ en Parnassia Groep werken aan betere en efficiëntere digitale zorg in de geestelijke gezondheidszorg. Dankzij de koppeling tussen het ECD en drie toonaangevende eHealth-platforms (Therapieland, Minddistrict en NewHealth) kunnen behandelaars binnenkort eenvoudiger toegang bieden tot een breed scala aan therapieën, zelfhulpmodules en digitale behandelingen, afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt.