Terug naar overzicht

Maak kennis met onze adviseurs

Koppeltaal hecht waarde aan een goede begeleiding. Daarvoor zijn Iris Dingenouts en Jan Noordermeer beschikbaar maar nog niet bij iedereen bekend. Wij stellen ze hierbij aan u voor.

Iris Dingenouts werkt sinds september 2018 als adviseur en business consultant voor Koppeltaal. Zij is eerste aanspreekpunt voor GGZ-organisaties, zorgverzekeraars en GGZ Nederland en werkt daarnaast aan diverse projecten bij VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie). VZVZ en Stichting Koppeltaal werken sinds vorig jaar nauw samen aan de doorontwikkeling en verdere introductie van KoppeltaalGGZ. Jan Noordermeer is sinds 1 maart implementatiemanager voor Koppeltaal. Daarnaast begeleidt hij voor VZVZ GGZ-instellingen en andere zorgaanbieders bij de aansluiting en ingebruikname van het LSP (Landelijk Schakelpunt). 
 

Wat breng je aan ervaring mee?

“Bij Koppeltaal komen veel interesses voor mij bij elkaar” zegt Jan, “de zorg heeft mij altijd gefascineerd”. Na zijn hbo-studie Commerciële Economie begon hij als accountmanager in de homeopathie. Vervolgens werkte hij vanuit de ICT-zijde verder in de gezondheidszorg, zowel bij Centric als bij e.Novation Lifeline.  Vanaf 2007 begeleidde hij als aansluitcoördinator bij Nictiz zorgaanbieders bij aansluiting op het LSP en hielp hij het gebruik te stimuleren. “Het stond toen nog in de kinderschoenen en ik moest er pro-actief op uit”. De werkzaamheden bij Koppeltaal zijn vergelijkbaar, maar van kinderschoenen is hier geen sprake.

Ook Iris is gewend om pro-actief op pad te gaan. Na haar studies gezondheidswetenschappen en zorgmanagement aan de Erasmus universiteit Rotterdam had zij al snel haar plek gevonden als consultant zorg & ICT bij Bostec.

“Als consultant ben je gewend om goed te luisteren naar wat de klant wil om snel met de juiste oplossing te komen,” zegt zei, “iets dat ook GGZ-organisaties nu vragen van Koppeltaal”.
 

Wat doe je zoal bij Koppeltaal? 

Iris en Jan werken nauw samen. GGZ-organisaties die overwegen om aan te sluiten op Koppeltaal, groot en klein, krijgen in eerste instantie voorlichting en advies van Iris. Zij organiseert ook met regelmaat inspiratie- en verdiepingssessies rondom Koppeltaal omdat de vraag naar informatie groeit. “Zeker nu Koppeltaal wordt meegenomen in de VIPP GGZ regeling neemt de belangstelling toe”. Ook legt zij de strategische contacten met uiteenlopende partijen rondom de GGZ, zoals het Ministerie van VWS, GGZ Nederland, gebruikersverenigingen, zorgverzekeraars, MIND en Medmij. Op het moment dat een GGZ-organisatie of IT-leverancier technisch wil onderzoeken hoe aansluiting werkt dan start het werk van Jan.

Als implementatiemanager begeleid ik de aansluiting, implementatie en ingebruikname van Koppeltaal. Ik houd pro-actief contact gedurende het gehele proces en ben het eerste aanspreekpunt bij vragen, problemen gedurende het aansluittraject.

Alle begeleiding vanuit Jan en Iris is overigens gratis. Dat kan omdat zorgverzekeraars en GGZ Nederland Koppeltaal financieren. 
 

Wat valt op?

Wat Jan als nieuwkomer opvalt bij Koppeltaal? “Het is een enthousiaste groep mensen, die met veel kennis en passie bezig zijn om van Koppeltaal een succes te maken met als doel betere zorg voor de cliënt.  Wat mij zeer aanspreekt is dat Koppeltaal niet alleen gemak en voordelen voor de instelling oplevert, maar juist ook voor de cliënt! Daar doe je het uiteindelijk voor.”