Koppeltaal is een ICT-taal, gebaseerd op de internationale HL7/FHIR standaard, die het mogelijk maakt om e-health programma’s onderling uit te laten wisselen. Met Koppeltaal kunnen GGZ-instellingen alle beschikbare e-health applicaties gebruiken. Koppeltaal is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de ICT-programmeurs van gerenommeerde e-health leveranciers in Nederland.

Koppeltaal maakt het mogelijk om elk bestaand e-health programma te koppelen aan de eigen ICT omgeving van een organisatie. Met Koppeltaal wordt het voor GGZ-instellingen mogelijk om de beste mix van e-health applicaties samen te stellen voor haar patiënten, onafhankelijk van de e-health leverancier.

 

Leveranciers kunnen door Koppeltaal hun applicaties voortaan bij elke organisatie aanbieden, wat hun bereik aanzienlijk vergroot.
 
Naast verruiming van het aanbod besparen GGZ-instellingen dankzij Koppeltaal kosten. In plaats van per e-health applicatie een kostbare point-to-point-integratie te maken, volstaat nu een enkele investering in de aansluiting bij Koppeltaal.
 
Koppeltaal werd ontwikkeld en wordt geleverd door Stichting Koppeltaal. Stichting Koppeltaal is een initiatief van GGZ-instellingen, zorgverzekeraars en ICT-organisties in de zorg.